นกพิราบ

นกพิราบ (ชื่อวิทยาศาสตร์: Columba livia) เป็นนกในตระกูลของนกพิราบและนกพิราบ (Columbidae) โดยทั่วไปแล้วคำว่า “นกพิราบ” หมายถึงนกพิราบ (รวมถึงนกพิราบแฟนซีด้วย) นกพิราบที่นอกเหนือจากนี้จะเรียกว่า “นกพิราบป่า”

นกพิราบป่ามีขนสีเทาอ่อน แต่ละวงมีสองแถบสีดำ แต่ทั้งนกป่าและนกสัตว์เลี้ยงมีขนสีและสไตล์ที่หลากหลาย มีความแตกต่างเล็กน้อยระหว่างเพศ นกตัวนี้มักจะมีคู่เดียวมีลูก 2 คนในเวลา ซึ่งเมื่อจับคู่แล้วจะไม่ถูกแยกออกจากกันตลอดชีวิตแม้ว่าจะตายไปก็ตาม

ซึ่งนกพิราบป่าเป็นชุดของเชื้อโรคต่าง ๆ ที่ส่งไปยังมนุษย์เช่นโรคไข้สมองอักเสบจากเชื้อราปอดบวมท้องเสียความเครียดหรือแม้แต่หมัดจากนก

นกพิราบมีถิ่นที่อยู่ในสภาพแวดล้อมที่เปิดและกึ่งเปิดในพื้นที่เกษตรกรรมและเมือง หน้าผาและขอบหินใช้เป็นที่อยู่อาศัยของนกในป่า นกพิราบมีถิ่นกำเนิดในยุโรปแอฟริกาเหนือและเอเชียตะวันตก

ก่อนที่จะแพร่กระจายไปยังเมืองต่าง ๆ ทั่วโลกเพราะเป็นนกที่ปรับตัวเข้ากับสภาพแวดล้อมโดยเฉพาะในเมืองได้เป็นอย่างดีโดยประมาณว่ามีประชากรนกธรรมชาติประมาณ 17-28 ล้านตัวในยุโรป

ปัจจุบันนกพิราบเป็นนกที่พบได้ในทุกทวีป ยกเว้นทวีปแอนตาร์กติกา นกพิราบเป็นนกที่คุ้นเคยกับมนุษย์ ในสมัยโบราณมันถูกใช้ในการสื่อสาร เพราะมันเป็นนกที่มีความสามารถในการหาทางกลับไปยังสถานที่นั้นแม้ว่าจะอยู่ห่างไกลโดยใช้สนามแม่เหล็กเดียวกันกับเต่าทะเล

มันยังใช้แสงอาทิตย์และจมูกในการดมกลิ่น ยังได้รับความนิยมในการบินได้อีกด้วยและเลี้ยงเป็นสัตว์เศรษฐกิจเพื่อการบริโภคเนื้อสัตว์และได้พัฒนาสายพันธุ์ต่าง ๆ ให้มีความสวยงามตามธรรมชาติจากธรรมชาติเพื่อการเลี้ยงเป็นสัตว์เลี้ยงที่สวยงาม

ยิ่งไปกว่านั้นนกพิราบยังใช้เป็นสัญลักษณ์ในลักษณะสากลซึ่งหมายถึง “สันติภาพ” ซึ่งมักใช้ในการสร้างนกพิราบซึ่งเป็นช่อของต้นมะกอก
คำว่า “นกพิราบ” ในภาษาไทยนั้นได้มาจากคำว่า “Viro”, “Pira” หรือ “Phirap” ซึ่งเป็นภาษาสันสกฤตซึ่งแปลว่า “ร้องไห้”

Dove ( นกพิราบ )

นกพิราบ

Dove (scientific name: Columba livia) is a bird in the family of pigeons and pigeons (Columbidae). In general, the word “dove” means pigeon. (Including fancy pigeons as well) pigeons other than these are called “wild pigeons”

Wild pigeons have light gray hairs. There are two black bands on each wing. But both wild birds and pet birds have a great variety of colors and styles of hairs.

There is a slight difference between genders. This bird usually has a single partner, having 2 children at a time. Which, when paired, will not be separated from each other for the rest of their lives Even if the couple is dead

Which the wild pigeon is a collection of various pathogens that are transmitted to humans, such as fungal encephalitis, pneumonia, diarrhea, stress, or even fleas from birds

Doves have habitat in open and semi-open environments in agricultural and urban areas. The cliffs and rocky edges are used as nesting birds in the forest. Pigeons are native to Europe, North Africa and western Asia.

Before spreading to various cities around the world because it is a bird that has adapted to the environment especially in the city very well It is estimated that there are approximately 17 to 28 million natural bird populations in Europe.

Currently, pigeons are birds found on every continent. Except Antarctica
Pigeons are birds that are familiar to humans. In ancient times it was used to communicate.

Because it is a bird that has a good sense of being able to find a way back to that place Even though far away, using the same magnetic field as sea turtles It also uses sunlight and nose to smell.

Also popular for flying as well And raising as an economic animal for meat consumption And have developed various species to have a beautiful nature from nature for raising as a beautiful pet

Moreover The pigeon is also used as a symbol in a universal way, meaning “peace”, which is often used to form a dove, a bouquet of olive trees.
The word “pigeon” in Thai is derived from the word “Viro”, “Pira” or “Phirap”, which is Sanskrit, meaning “cry”

ขอบคุณรูปภาพจาก : Google

สื่อที่เกี่ยวข้อง : ปลาทอง
ลิง
หนู
ปลาหางนกยูง
นกอินทรี
แมว
ปลากัด
คางคก
ปลาการ์ตูน
ควาย
เขียด
ปลาแซลมอน
ช้าง
อึ่งอ่าง
ปลาฉลามหัวค้อน
เสือดำ
เต่าทะเล
วาฬสีน้ำเงิน
เสือชีตาห์
ซาลาแมนเดอร์
ฉลาม
เสือ
กบ
สิงโต
วาฬเพชฌฆาต