หมีขาว

หมีขาว หรือ หมีขั้วโลก (อังกฤษ: polar bear; ชื่อวิทยาศาสตร์: Ursus maritimus) เป็นสัตว์เลี้ยงลูกด้วยน้ำนมในชั้นสัตว์เลี้ยงลูกด้วยน้ำนม ในอันดับสัตว์กินเนื้อ (Carnivora) จัดเป็นหมีชนิดหนึ่ง

หมีขาว ถือเป็นสัตว์กินเนื้อเป็นอาหารที่มีขนาดใหญ่เป็นอันดับสองรองจากหมีกริซลี่ (U. arctos horribilis) (ข้อมูลบางอย่างมีให้เมื่อ 1) ที่พบในอเมริกาเหนือ ผู้ชายที่เป็นผู้ใหญ่อาจสูงถึง 3 เมตร น้ำหนักตัวอาจสูงถึง 350-680 กิโลกรัม (770–1,500 ปอนด์) อายุขัยเฉลี่ยคือ 30 ปี อีกต่อไปในขณะที่หูมีขนาดเล็กอุ้งเท้ามีขนาดใหญ่ และคุณสมบัติที่ชัดเจนคือสีของขนที่เป็นสีขาวสีเหลืองครีมซึ่งเป็นชื่อของชื่อเนื่องจากผลกระทบของเกลือในน้ำทะเลซึ่งขนสีครีมนี้ทำให้การพรางตัวเองสอดคล้องกับหิมะและ สภาพแวดล้อมน้ำแข็ง

หมีขาวแพร่กระจายเฉพาะในซีกโลกเหนือ ขั้วโลกเหนือหรือพื้นที่อาร์กติกเท่านั้นถือได้ว่าเป็นสัตว์ที่กินเนื้อที่มากที่สุดในซีกโลกนี้อุ้งเท้าของหมีขาวมีเสื้อโค้ทตัวที่สองทำให้ไม่หลุดออกจากพื้นน้ำแข็ง หมีขาวเป็นสัตว์ที่เดินทางไกลมาก ซึ่งบางครั้งอาจใช้นั่งบนแผ่นน้ำแข็งหรือก้อนน้ำแข็งที่ลอยอยู่ตามน้ำหรือว่ายน้ำหรือดำน้ำซึ่งหมีขาวนั้นเป็นหมีที่ว่ายน้ำและดำน้ำได้เป็นอย่างดีโดยใช้ขาหน้าดันหรือบางครั้งใช้ทั้ง 4 ขา

หมีขาวเป็นหมีที่สามารถกินอาหารได้มากกว่าหมีชนิดอื่น มีอาหารหมีขาวจำนวนมากเช่นแมวน้ำหรือวอลรัสแอบด้อม ๆ มอง ๆ หรือซ่อนตัวอยู่ในหินหรือก้อนน้ำแข็ง นอกจากนี้บางครั้งยังจับนกทะเลทั้งไข่และลูกนกบางครั้งจับปลาเพื่อกินหรืออาจกินซากปลาวาฬที่ตายแล้วหรือแม้แต่หมีขาวยังคงอยู่ด้วยกันหรือหมีที่ตายแล้วหมีขาวมีกลิ่นที่ดีมาก โดยความสามารถในการดมกลิ่นแมวน้ำของลูกบอลที่ซ่อนอยู่ใต้น้ำแข็งได้ไกลถึง 2 กิโลเมตร

White Bear หมีขาว

หมีขาว

White Bear : polar bear Scientific name: Ursus maritimus) is a mammal in the mammal layer. In the carnivora, a type of bear

The white bear is considered as the second largest land-based carnivorous animal after the grizzly bear (U. arctos horribilis) (some information is provided as 1) found in North America. The adult male may be as high as 3 meters. The body weight may be as much as 350–680 kilograms (770–1,500 pounds). The average life expectancy is 30 years. Longer While the ears are small The paw is large. And the obvious feature is the color of the hair that is white, creamy yellow, which is the name of the name Due to the effect of salt in the sea water Which this cream-colored fur makes to camouflage itself in harmony with the snowy and ice environment

White bears spread only in the northern hemisphere. North Pole or Arctic area only Can be considered as the largest space-eating animal in this hemisphere The white bear’s paw has a secondary coat, allowing it to not slip away from the slip of the ice. The white bear is an animal that travels very far. Which may sometimes be used to sit on sheets or ice cubes floating along the water Or swimming or diving Which the white bear is a bear that swim and dive very well By using the front legs to push Or sometimes used in all 4 legs

The white bear is a bear that can eat more food than other types of bears. There are many white bear food, such as seals or walruses, sneaking in silently or hiding in rocks or ice cubes. In addition, sometimes still catching seabirds Both eggs and baby birds Sometimes catch fish to eat Or may eat the remains of dead whales stranded Or even the white bear remains together, or the dead bear White bears have a very good sense of smell. By being able to smell the seals of the balls hidden under the ice as far as 2 kilometers

ขอบคุณรูปภาพจาก : Google

สื่อที่เกี่ยวข้อง : นกเขาใหญ่
กอริลลา
นกพิราบ
ปลาทอง
ลิง
หนู
ปลาหางนกยูง
นกอินทรี
แมว
ปลากัด
คางคก
ปลาการ์ตูน
ควาย
เขียด
ปลาแซลมอน
ช้าง
อึ่งอ่าง
ปลาฉลามหัวค้อน
เสือดำ
เต่าทะเล
วาฬสีน้ำเงิน
เสือชีตาห์
ซาลาแมนเดอร์
ฉลาม
เสือ
กบ
สิงโต